Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi, gezgin Gürkan Genç’i ağırladı | “Sadece fiziksel bir seyahat değil, aynı zamanda içsel bir keşif”

Edirne, Türkiye’de bulunan Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi, dünyayı bisikletle dolaşan Gürkan Genç‘i ağırladı. Genç, Japonya’ya bisikletle yaptığı yolculuktan başlayarak, Ankara’daki baş başa yemek yediği Rahmi Koç ile sohbetinden Koç Müzesi’ne bisikletini bağışladığı ana kadar olan maceralarını paylaştı. Genç’in hikayeleri, Trakya Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerine, öğrencilere ve diğer katılımcılara bir hayat tercihinin nasıl bir kariyer yolculuğuna dönüşebileceğine dair ilham verdi.

Etisan Holding sponsorluğunda düzenlenen Kariyer 101 etkinliklerinin bir parçası olarak düzenlenen etkinlikte, Etisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Özgün, “Üniversitelerle kurduğumuz ticari ilişkiler zamanla bizleri yüksek öğrenim ailesinin bir parçası olduğumuzu fark ettirdi. Bu yolculuk sırasında öğrencilerimizin mezuniyet sonrası kariyer ihtiyaçlarında, toplumda farklı roller üstlenen çeşitli kariyerlerle onları buluşturmanın değerini anladık” diyerek aile içindeki sosyal sorumluluk görevinin fakındalığını vurguladı. Özgün, “Gürkan Genç’e çok teşekkür ediyorum. Gürkan’ın ne kadar büyük bir emekle hayat kariyerini inşa ettiğini anladığımızda, sizlerle onu buluşturmanın önemine inandım” diyerek sözlerini tamamladı.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Hamdi Zafer, Etisan Holding’e teşekkür ederek, kurumsal ilişkiler ışığında bu etkinliğin, bisiklet ve gençler arasında önemli bir kilometre taşı olacağını ifade etti. Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Burak İşçimen ise etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada, bisikletin bir iletişim aracı olduğunu ve bu etkinlikle çocukluğumuzdan kalma anıları, hayatımıza dokunan yönleri barındırdığını vurguladı. “Bisiklet, gelecekte de hayatımızda her zaman bir unsur, bir araç olacak” dedi.

Atatürk’ün izinde bir gezgin

Gürkan Genç, Mustafa Kemal Atatürk’ün gezgin yönünden ilham alarak başladığı, 122 bin kilometrelik ve 69 ülkeyi kapsayan yolculuğunda, farklı kültürlerle tanışmanın ve yeni deneyimlerin vizyonunu nasıl genişlettiğini anlattı.

Rahmi Koç ile yaptığı sohbeti anlattı

Ankara Koç Müzesi’ne yaptığı bağışla Genç, müzenin dünya turunda kullandığı bisikleti sergileme isteğini kabul etti. Bu süreçte Rahmi Koç ile yaptığı sohbeti paylaşan Genç, bisikletini temizleyip müzeye bağışladı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, Genç’in bisikletle seyahatlerini takdir ederek, bu yolculuğun önemini anlayıp anlamadığını sordu. Genç, bu soruya cevaben yolculuğunun kendi hayatında yarattığı etkiyi anladığını ve yolculuğa çıkarken karşılaştığı fiziksel ve maddi zorluklarla nasıl başa çıktığını aktardı.

Bisikletini aldı, Japonya’ya gitmeye karar verdi

Kariyer yolculuğu ve ilham veren anlarını da paylaşan Genç, iletişim fakültesi mezunu olduğunu ve Japonya’ya gitme kararını bisiklet almasından sonra verdiğini belirtti. Yolculuğu sırasında bisikletlerin çevreye olan etkilerini gözlemleyen Genç, karbon izi ve parça değişiminin çevresel etkileri hakkında düşüncelerini paylaştı.

Yolculuklar sonrasında, sponsorluk ilişkilerini “yol arkadaşlığı” olarak tanımlayan Genç, “ürün deneyim mühendisliği” kariyerine adım attığını vurguladı.

“Sadece fiziksel bir seyahat değil, aynı zamanda içsel bir keşif”

Farklı kültürlerdeki misafirperverlik anlayışları ve bu kültürlerle yaşadığı deneyimler hakkında da konuşan Genç, farklı ülkelerde Türk vatandaşlarına gösterilen ilgi ve misafirperverliği örneklerle anlattı. Gelecek planlarından ve bisikletle dünya turunun kendisine kattığı değerlerden bahseden Genç, bu yolculuğun sadece fiziksel bir seyahat olmadığını, aynı zamanda içsel bir keşif yolculuğu olduğunu vurguladı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir