Kefir, bitki çayı veya sebze suları değil: İşte doktorların önerdiği en sağlıklı içecek

Doktorlar, Limonlu Suyun Sağlık Üzerindeki Etkilerini Anlatıyor

Doktorlara göre, günlük yaşamınıza ekleyeceğiniz basit bir alışkanlık, sağlığınız üzerinde şaşırtıcı etkiler yaratabilir. Bu alışkanlık, birçok kişinin mutfağında bulunan oldukça sade bir içecekten geçiyor, o da limonlu su. Limonlu suyun yüksek kolesterol, yağlı karaciğer ve kilo problemi gibi sağlık sorunlarının önlenmesinde etkili olabileceği belirtiliyor. Özellikle taze sıkılmış limonlarla hazırlanan bu içecek hem ekonomik hem de ulaşılabilir bir sağlık destekleyicisi olarak öne çıkıyor.

Doktor Eric Berg, bu konudaki detaylı açıklamalarını bir videosunda paylaştı. Berg, limonlu suyu sadece ferahlatıcı bir içecek olduğunu değil aynı zamanda faydalarına dikkat çekti. Limon suyunun etkileri özellikle ketojenik diyet ve aralıklı oruç gibi beslenme programlarıyla birlikte uygulandığında daha belirgin hale geliyor. Berg’e göre, limonun içeriğinde bulunan fitonutrientler karaciğer yağlanmasını azaltma, kolesterolü dengeleme, kan şekerini düşürme ve insülin direncini azaltma gibi çeşitli etkiler sağlayabiliyor.

Limonlu Suyun Faydaları

  • Limonun içerdiği doğal bileşikler karaciğerde biriken yağları azaltmaya yardımcı olur. Özellikle kolin ve safra akışını artıran maddeler, bu süreci destekler.
  • Limon suyu doğrudan kilo verdirmese de, kan şekerini dengelemesi ve insülin direncini azaltması sayesinde kilo verme sürecini dolaylı yoldan destekler.
  • Bazı araştırmalar, limonda bulunan “limonin” gibi bileşiklerin LDL (kötü kolesterol) ve trigliserit seviyelerini düşürebileceğini öne sürüyor.
  • Limon suyundaki sitrat, böbrek taşı oluşumunda rol oynayan oksalatlarla bağlanarak taş oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
  • C vitamini açısından zengin olan limon, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücudu hastalıklara karşı korumak açısından etkilidir.

  • Hayvanlar üzerinde yapılan bazı araştırmalar, limon suyu tüketiminin yaşam süresini uzatabileceğini ve yaşlanma etkilerini azaltabileceğini göstermektedir.
  • Limon suyunun içeriğindeki fitonutrientlerin bazı kötü huylu hücrelerin büyümesini engelleyebileceği belirtiliyor. Ancak bu, doğrudan tedavi yerine önleyici destek olarak değerlendirilmelidir.
  • Doğal asidik yapısıyla sindirimi kolaylaştırır, bazı mide rahatsızlıklarının hafifletilmesine yardımcı olabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doktor Berg, limonlu suyun yemeklerden en az 30 dakika önce ya da sonra tüketilmesini öneriyor. Aksi takdirde mide asidini artırarak rahatsızlık yaratabilir. Aynı zamanda diş minesine zarar vermemesi için pipetle içilmesi ve iyi seyreltilmiş olması önemli.

Related Posts

Bilim insanları kalpte bir ‘Aç/Kapat’ düğmesi keşfetti… Ama ne işe yarıyor?

UT Arlington’daki bilim insanları, kolesterol dengesini bozan iltihabı engelleyen yeni bir enzim mekanizması keşfetti. Bu “aç/kapat” etkisi, kalp krizi ve diyabet riskini azaltabilir.

Bilimsel araştırmalara göre bu aromatik bitki 30 dakikadan kısa sürede uykuya dalmanızı sağlıyor!

Uykusuzlukla mücadele ediyorsanız çözüm ilaçlarda değil, fincanınızda olabilir. Bilim insanlarına göre, yaygın olarak bilinen bu aromatik bitki sadece sakinleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda uykuya geçiş süresini de ciddi oranda kısaltıyor.

Keneler bu kan grubuna bayılıyor! Uzmanlar uyardı: ‘Görmezden gelmeyin’

Yaz ayları, doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarırken bir yandan da bazı tehlikeleri beraberinde getiriyor. Bu tehlikelerin başında, son yıllarda vakaları hızla artan keneler geliyor. Bir ısırığı ölümle sonuçlanabilen bu küçük canlılar, bir kan grubuna daha fazla yakınlaşıyormuş. İşte uzmanların araştırma sonuçlarını derledik.

Bir milyonda bir görülüyor: 21 yaşındaki genç bu hastalığı yendi

Kazakistan’da akut lösemi tanısıyla İstanbul’a gelen 21 yaşındaki Azamat Iltyzyr, yapılan tetkikler sonucu 1 milyonda 1 görülen nadir bir lenfoma türüne sahip olduğunu öğrendi. Uygulanan tedavi ve öz kardeşinden yapılan kök hücre nakli sayesinde sağlığına kavuşan genç hasta, bugün spor yapıyor, çalışıyor ve hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Türkiye’de her 25 kişiden biri fenilketonüri taşıyıcısı!

Türkiye’de her 25 kişiden biri fenilketonüri taşıyıcısı!