Uzmanlardan kritik uyarı: Sahte bebek mamaları tehlike saçıyor

Sahte Mamaların Bebekler Üzerindeki Zararları Uzmanlar Tarafından Uyarıldı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çağ, sahte mamaların bebeklerin sağlığı üzerindeki tehlikelere dikkat çekti. Doç. Dr. Çağ, bebek mamalarının üretim ve depolama süreçlerinin titizlikle yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Gerçek bebek mamaları, dengeli bir içeriğe sahipken sahte mamalarda bu denge bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

“Bebeğinizin Sağlığı İçin Dikkatli Olun”

Bebeklerin büyüme ve gelişimlerine destek olmak amacıyla hazırlanan gerçek bebek mamalarının, bebeklerin özel ihtiyaçlarına göre formüle edildiğine vurgu yapan Doç. Dr. Çağ, sahte mamalarda bu dengenin bozulduğunu ve bebeklerde büyüme geriliği gibi sorunlara neden olabileceğini belirtti. Ayrıca sahte mamalardaki eksik elementlerin öğrenme güçlüğü ve dikkat eksikliği gibi sorunlara yol açabileceğini aktardı.

“Hijyen Kurallarına Dikkat Edilmeli”

Doç. Dr. Çağ, sahte mamaların üretim sürecinde hijyen kurallarına uyulmamasının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi. Bu durumun bebeklerde sindirim sistemi hastalıklarından alerjik reaksiyonlara kadar geniş bir yelpazede sorunlara neden olabileceğine dikkat çekti. Ayrıca sahte mamalarda bulunan ağır metallerin uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini de aktardı.

“Güvenilir Ürün Seçimine Önem Verin”

Ebeveynlere güvenilir mama seçimi konusunda tavsiyelerde bulunan Doç. Dr. Çağ, mamaların güvenilir kaynaklardan satın alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca mamaların üzerindeki kutu ve seri numaralarının kontrol edilmesi, sahte mamaların belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Related Posts

Uzmanların çelişkili açıklamaları kaygıyı tetikliyor! 8 haftayı geçerse destek şart

Deprem tahminleriyle ilgili kamuoyunda yapılan çelişkili açıklamaları eleştiren Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından toplumda yaşanan korku ve kaygı duyguları ile deprem psikolojisi konusunu değerlendirdi.

Covid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında korkutan artış!

İklim değişikliğine bağlı hava sıcaklıklarınızdaki ani değişim solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Viral enfeksiyonların tüm mevsimlere yayıldığını ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Yalnızca Türkiye için değil küresel olarak durum böyle. Avrupa’da bildirilen rakamlara baktığımızda Covid-19 başta olmak üzere viral enfeksiyonların ve buna bağlı solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığında artış gözlendi” dedi.

Dişlerinizi fırçalarken gördüğünüz kırmızılık, haftalarınızı mahvedebilir

Dişlerinizi fırçalarken fırça kıllarında ya da lavaboda beliren hafif bir kırmızılık, çoğu zaman önemsenmeden geçiliyor. Ancak uzmanlar, bu küçük belirtinin ağız sağlığı açısından ciddi bir tehlikenin habercisi olabileceği konusunda uyarıyor.

Kapıdan içeri sokan yandı! Alerji coşturan çiçek de var, nefesi anında tıkıyor

Çevresel alerjilerden muzdarip olanlar için ilkbahar ve sonbahar gibi ara mevsimler güzel olduğu kadar zordur. Polen gibi alerjenler bu dönemleri çekilmez hale getirebilir. Alerji hastaları, hapşırma, burun akıntısı ve göz kaşıntısı gibi belirtilerden kaçınmak için genellikle evlerine sığınır. Ancak evinizde bu bitkiler bulunuyorsa, alerjiye yakalanmanız an meselesi olabilir.

Haftada 1 kez yerseniz kalbiniz bayram eder! Haftada 1 yeter, kolesterolü silip süpürüyor

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Beyni güçlendiren altın üçlü açıklandı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Başaran, selenyum, çinko, Omega-3 ve kafein gibi nörobesinlerin beyin sağlığını koruduğunu ve bilişsel performansı artırmaya yardımcı olduğunu belirtti. Zihinsel verimlilik için doğru besin tercihleri büyük önem taşıyor. İşte uzmanlara göre beyninizi besleyen ve performansınızı artıran o nörobesinler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir