İstanbul kira fiyatları raporu: Fiyatların en yüksek ve düşük olduğu ilçeler

Mega Kent İstanbul’da Deprem Sonrası Kiralık Konut Fiyatları Değişti

İstanbul, nisan ayındaki depremin etkilerini hala hissediyor. Bu doğal afetin ardından kiralık konut metrekare fiyatları da değişti ve ortalama olarak 287,50 TL olarak belirlendi. Gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman’ın paylaştığı verilere göre, depremin etkisiyle ilçeler arasında büyük kira farkları ortaya çıktı. Depremin riskli bölgelerine yakın olan ilçelerde kira fiyatları daha düşük seyrederken, merkezi konumdaki ilçelerde ise yüksek fiyatlarla karşılaşıldı. 

Kira Bedeli Neden Bazı İlçelerde Daha Düşük?

  • Esenyurt: 183 TL
  • Arnavutköy: 189 TL
  • Esenler: 190 TL
  • Sultangazi: 193 TL
  • Silivri: 200 TL

Özellikle son depremin merkezi olan Silivri’de metrekare kira bedeli 200 TL’ye kadar düştü ve İstanbul ortalamasının %30 altında kaldı. 

En Yüksek Kira Hangi İlçelerde?

  1. Kadıköy: 520 TL
  2. Beşiktaş: 500 TL
  3. Sarıyer: 500 TL
  4. Bakırköy: 464 TL
  5. Zeytinburnu: 432 TL

Bu ilçelerde kira bedelleri yüksek seyrediyor. Merkezi konum, ulaşım kolaylığı ve sosyal olanaklar bu yüksek fiyatları etkiliyor. 

Depreme Uzak Bölgelerde Durum Nasıl?

İstanbul’un fay hatlarından uzak olan Beykoz ve Şile gibi ilçelerde kira bedelleri, ortalamanın altında seyrediyor. Beykoz’da metrekare fiyatı 294 TL iken Şile’de 328 TL olarak kaydedildi. Ancak, Sarıyer gibi merkezi ve kıyı ilçelerinde metrekare başına 500 TL gibi yüksek rakamlarla karşılaşmak mümkün. 

Kira ve Satış Fiyatları Arasındaki Fark

İstanbul’da konut kiralarında yıllık yüzde 44’lük bir artış yaşanırken, satılık konut fiyatlarındaki artış yüzde 26 olarak kaydedildi. Bu durum, kira ve satış piyasaları arasında önemli bir uçurum olduğunu gösteriyor. 

Deprem Sonrası Trend: Güvenli Yapılara Yönelim Artabilir

Dr. Büyükduman’a göre, gelecekte depreme dayanıklı ve güvenli yapılar içinde fiyat artışları yaşanabilir. Bu durumun, kira ve satış piyasalarını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Related Posts

Bakan Şimşek, mart ayı sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi: Üretim ve ihracatın dayanıklılığını korumasını bekliyoruz

Bakan Şimşek, mart ayı sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi: Üretim ve ihracatın dayanıklılığını korumasını bekliyoruz

Yatırım kahininden servet kazandıracak 10 büyük sır. İflasın eşiğindeki tekstil şirketini 1,2 trilyon dolarlık değere ulaştırdı

Dünyanın en saygın yatırımcılarından Warren Buffett, 94 yaşında Berkshire Hathaway’deki CEO’luk görevini bırakmaya hazırlanıyor. 80 yıllık borcacı yaklaşık 60 yıl önce iflasın eşiğindeki bir tekstil şirketini devralan Buffett, bu şirketi 1,2 trilyon …

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Borsa İstanbul’da yatay seyir: ABD-Çin görüşmeleri nasıl etkileyecek?

Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 4,06 puan ve yüzde 0,04 azalışla 9.275,15 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 41,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,22 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,61 değer kazandı. Sektör …

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir