Yapay zeka kullanımı yaşa göre farklılık gösteriyor

Yapay Zeka Uygulamaları Günlük Hayatımızı Nasıl Değiştiriyor?

Yapay zeka artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Sequoia Capital’in AI Ascent etkinliğinde konuşan Altman’a göre, farklı yaş grupları farklı yapay zeka araçlarını farklı şekillerde kullanıyorlar.

Altman’a göre, yaşlı kullanıcılar ChatGPT’yi Google gibi bir araç olarak görürken, genç kullanıcılar bunu adeta bir yaşam koçu olarak değerlendiriyorlar. Üniversite öğrencileri ise uygulamayı neredeyse bir işletim sistemi gibi kullanıyorlar. Altman’a göre, yaşlılar ChatGPT’yi Google’ın yerine kullanıyorlar.

Gençlerin ChatGPT’yi nasıl kullandığına dair soruya cevap veren Altman, gençlerin ChatGPT’yi farklı belgelerle ilişkilendirebildiğini ve bunu yaparken detaylı komutlar kullandıklarını belirtti. Hatta bazı gençler, hayatlarıyla ilgili karar verirken ChatGPT’ye danışıyorlar.

OpenAI’nin yayımladığı bir rapora göre, ABD’deki üniversite öğrencileri ChatGPT’yi diğer yaş gruplarından daha fazla kullanıyor. 18-24 yaş aralığındaki Amerikalıların üçte birinden fazlası aktif olarak ChatGPT’yi kullanıyor.

Pew Araştırma Merkezi’nin verilerine göre, ABD’deki 13-17 yaş grubundaki gençlerin %26’sı ChatGPT’yi okul ödevlerinde kullanıyor. Bu oran sadece bir yıl içinde %13’ten %26’ya yükselmiş durumda.

Related Posts

Osmangazi Köprüsü 108 milyar lira tasarruf sağladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Osmangazi Köprüsü’yle 9 yılda akaryakıttan 23 milyar lira ve zamandan 85 milyar lira olmak üzere 108 milyar lira tasarruf ettiklerini bildirdi.

ABD, Suriye’ye yönelik bazı yaptırımları kaldırdı

Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılmasına ilişkin açıklama yapan ABD Hazine Bakanlığı ülkenin sosyal dokusunun yeniden inşası için kritik öneme sahip 518 kişi ve kurumun yaptırım listesinden çıkarıldığını bildirdi.

Sigaraya ÖTV zammı yolda: 5 ile 8 TL arasında zam bekleniyor

Sigaraya ÖTV zammı yolda: 5 ile 8 TL arasında zam bekleniyor

Borsa haftaya yükselişle başladı: 30 Haziran 2025 Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,51 yükselişle 9.452,86 puandan başladı.

Türkiye’yi ‘ticaret omurgası’haline getirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Orta Koridor’un deniz yoluna göre iki kat daha hızlı, hava yoluna göre de dört kat daha ekonomik olduğunu belirterek, “Türkiye, 21 ülkeye doğrudan bağlanan ticaret omurgası haline geliyor” dedi.

ROK ‘Kurultay Davası ertelenecek’ dedi: Borsa yükseldi, bankacılık endeksi puan arttırdı

CHP’deki kurultay iptal davası, siyaset gündemindeki yerini korurken, siyasi gelişmeler ekonomiyi de etkiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası dönüşünü gündeme taşıyan “mutlak butlan” ihtimali, dava süreciyle birlikte yatırımcıların da odağında …