Bakan Şimşek’ten enflasyon açıklaması: ‘Beklentilerde kötüleşme var’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Önemli Açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. New York’taki temaslarının son derece verimli geçtiğini belirten Bakan Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşları ve büyük yatırımcılarla yapılan görüşmelerin de oldukça faydalı olduğunu vurguladı.

Programa Güçlü Destek

Şimşek, enflasyonu düşürme önceliklerini vurgulayarak “Enflasyonu düşürmek birinci önceliğimiz, bu konuda irade değişikliğimiz yok” dedi. Yatırımcıların iç siyasi gelişmeleri sorguladığını ancak programa güçlü bir destek olduğunu belirtti.

Global ölçekte risk iştahındaki azalma nedeniyle Türkiye’den fon çıkışları artarken, Şimşek Türkiye’nin dış talebe daha az bağımlı olduğunu ve büyüme için daha güçlü bir perspektife sahip olduğunu ifade etti. Geçici olarak yavaşlayabilecek büyüme sürecine karşın orta-uzun vadede güçlü büyüme beklediklerini belirtti.

‘Enflasyon Beklentilerinde Kötüleşme Var’

Bakan Şimşek, fon çıkışlarının etkilerinin artabileceğini, ancak Türkiye’nin ortaklıkla birlikte avantajlarının ortaya çıkacağını söyledi. Merkez Bankası’nın enflasyon hedefinin net olduğunu belirterek “Enflasyon beklentilerinde sınırlı kötüleşme” ifadesini kullandı. Türkiye’nin dünyadan kopmadığını ve aldıkları önlemlerle süreci yönettiklerini belirten Bakan Şimşek, bütçeyi verimli alanlara kaydırarak tasarruf tedbirlerine başladıklarını açıkladı.

Programda herhangi bir değişikliğe ihtiyaç yok, yatırım ayağını çok güçlü bir şekilde destekleyeceğiz” diyen Şimşek, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmayı öncelikleri arasına aldıklarını belirtti.

Related Posts

Çin, Avrupa’da Alman ihracatçılara zemin kaybettiriyor

KfW Bankası’nın raporuna göre, Çinli üreticiler son 12 yılda Avrupa Birliği pazarlarında Alman ihracatçılardan önemli ölçüde pazar payı aldı. Uzmanlar, ABD-Çin gerginliğinin rekabeti daha da artıracağına dikkat çekiyor.

Postada en çok şikayet “kayıp” gönderiler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ilişkili kuruluşu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) gelen şikayetlerde posta sektöründe “kayıp ve çalıntı” gönderiler, mobil iletişim sektöründe de “fatura”lar ilk sırada yer aldı.

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

İstanbul’da bugün 84 bin 626 öğrenci bursluluk sınavına girdi

İstanbul’un 38 ilçesinde bugün 84 bin 626 öğrenci İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’na girdi.

İmamoğlu operasyonu asgariyi eritti

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Türkiye’de 708 Euro olan brüt asgari ücret, 19 Mart İmamoğlu operasyonundan sonra 592 Euro’ya düştü ve yüzde 16 eridi”.

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir