Doktorlardan ‘glokom’ rahatsızlığı olanlara uyarı

Göz Tansiyonu ve Glokom Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Mehmet Tayfur, yaptığı açıklamada göz tansiyonunun gözdeki optik sinirlere zarar vererek görme kaybına neden olabileceğini belirtti. Bu durumun sık karşılaşılan belirtilerinden biri olan glokom hakkında bilgi veren Tayfur, göz tansiyonunun düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

Tayfur: Kortizon İçeren İlaçlar Glokom Riskini Artırabilir

Glokomun her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Op. Dr. Mehmet Tayfur, özellikle 40 yaş ve üzerinde daha sık görüldüğünü ifade etti. Şeker hastalığı, yüksek tansiyon, migren gibi sağlık problemleri olan kişilerde ve aile geçmişinde glokom bulunan bireylerde hastalık riskinin daha yüksek olduğunu belirten Tayfur, uzun süre kortizon içeren ilaçların kullanımının da glokom riskini artırabileceğini söyledi.

‘Görme Kaybını Önlemek İçin Erken Teşhis Şart!’

Glokomun genellikle belirti vermediğini ve ilerleyici bir hastalık olduğunu vurgulayan Tayfur, hastaların genellikle hastalığın ilerlediğinde farkına vardığını belirtti. Bu nedenle erken teşhisin önemine değinen Tayfur, yılda bir kez düzenli göz muayenesi yapılmasının önemini vurguladı.

‘En Etkili Tedavi Yöntemlerinden Biri Damladır’

Glokom tedavisinde ilk adımın detaylı bir göz muayenesi ve testler olduğunu belirten Tayfur, hastanın durumuna göre tedavi planı oluşturulduğunu ifade etti. En yaygın tedavi yöntemlerinden biri olan damla tedavisinin göz tansiyonunu kontrol altında tutmaya yardımcı olduğunu belirten Tayfur, ilaçlarla tansiyonun düşürülerek göz sinirine verebilecek hasarın engellenebileceğini söyledi.

Dirim: Genç Hastalarda Optik Sinir Hasarı Olmadan Tedavi Edilebilir

Göz basıncının herkeste farklı etkiler yarattığını belirten Doç. Dr. Ayşe Burcu Dirim, genç hastalarda optik sinir hasarı olmadan tedavi edilebileceğini ancak yaşlı ve hastalıklı bireylerde basınç artışlarının daha fazla hasara neden olabileceğini söyledi.

Doç. Dr. Dirim, tedavi planının kişiye özel olarak belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, hastalığın takibi ve tedavi sürecinin önemine değindi. Ayrıca glokom tedavisinde ilaçlar, lazer veya cerrahi yöntemlerin kullanılabileceğini belirten Dirim, hastanın durumuna göre tedavi yönteminin belirlendiğini ifade etti.

Related Posts

Zayıflar daha uzun yaşıyor! Uzmanı uyarı: Çok yemek tümörü besliyor

Geçmişten günümüze halk arasındaki yaygın inanışa göre, yemek yendikçe vücut direnci artar ve hastalıklara karşı güçlenilir. Oysa bilim bunun tam tersini söylüyor. Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı, Onkolojik Bilimler Koordinatörü Prof. Dr. Necdet Üskent, kontrollü açlığın kanserli hücrelerin büyümesini durdurduğunu ve küçülmesini desteklediğini söylüyor.

Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Toplumda genellikle selülit ve fazla kilo problemi ile karıştırılan lipödem, sadece estetik anlamda bir sorun oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da tehlike işareti anlamına geliyor. Op. Dr. Jale Özdemir, lipödem hastalığının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

Uzmanların çelişkili açıklamaları kaygıyı tetikliyor! 8 haftayı geçerse destek şart

Deprem tahminleriyle ilgili kamuoyunda yapılan çelişkili açıklamaları eleştiren Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından toplumda yaşanan korku ve kaygı duyguları ile deprem psikolojisi konusunu değerlendirdi.

Covid-19 ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarında korkutan artış!

İklim değişikliğine bağlı hava sıcaklıklarınızdaki ani değişim solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Viral enfeksiyonların tüm mevsimlere yayıldığını ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Yalnızca Türkiye için değil küresel olarak durum böyle. Avrupa’da bildirilen rakamlara baktığımızda Covid-19 başta olmak üzere viral enfeksiyonların ve buna bağlı solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığında artış gözlendi” dedi.

Uzmanlardan kritik uyarı: Sahte bebek mamaları tehlike saçıyor

Sahte bebek mamalarının ailelerde büyük paniğe yol açtığını söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çağ, güvenilir ürün seçimi konusunda tavsiyelerde bulundu. Doç. Dr. Çağ, “Sahte mamalar çocuklarda büyüme geriliğinden enfeksiyon hastalıklarına, ağır metal zehirlenmelerinden öğrenme güçlüğüne kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açabiliyor. Bu nedenle mamaları mutlaka eczaneler ya da güvenilir marketlerden satın alın. Kutuda yırtık, şekil bozukluğu ya da yazılarda siliklik varsa dikkatli olun” dedi.