Welcome to Our Website

IBM ve Meta, AI Alliance Topluluğunu Duyurdu

IBM ve Meta tarafından AI Alliance adı ile açık, güvenli ve sorumlu yapay zekayı ilerletmek için birlikte çalışan önde gelen teknoloji geliştiricileri, araştırmacılar ve uygulayıcılardan oluşan uluslararası bir topluluk kuruldu.

IBM ve Meta’ya Intel, NASA, Cleveland Clinic ve Yale Üniversitesi gibi dünya çapında 50’den fazla kuruluş ve eğitim kurumu katılıyor. Öte yandan ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI‘ın kurucu üyelerden biri konumunda olmaması dikkat çekici.

İttifakın misyonu “açık bir topluluğu teşvik etmek ve geliştiricilerin ve araştırmacıların yapay zekada sorumlu inovasyonu hızlandırmalarını sağlarken bilimsel titizlik, güven, emniyet, güvenlik, çeşitlilik ve ekonomik rekabet gücü sağlamak” üzerine odaklanıyor. Bu çalışmanın bir kısmı, OpenAI ve Google gibi şirketlerin özel modellerine ters düşen açık kaynak kodlu yapay zeka modellerinin sayısını artırma çabalarını içerecek.

Açık kaynak kullanımı AI Alliance’ın önemli bir ayağı olarak öne çıkıyor. Meta Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg yaptığı açıklamada, “Yapay zekanın açık bir şekilde geliştirilmesinin daha iyi olduğuna inanıyoruz. Daha fazla insan faydalara erişebilir, yenilikçi ürünler oluşturabilir ve güvenlik üzerinde çalışabilir. AI Alliance, modeller açık bir şekilde paylaşılsın ya da paylaşılmasın hepimizin ilerleme kaydetmesine yardımcı olabilecek araçları ve bilgileri paylaşmak için araştırmacıları, geliştiricileri ve şirketleri bir araya getiriyor. Yapay zekada en son teknolojiyi ilerletmek ve herkesin sorumlu bir şekilde inşa etmesine yardımcı olmak için ortaklarla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

AI Alliance duyurusunda, yapay zeka sistemlerinin sorumlu bir şekilde oluşturulmasını sağlamak için kriterler geliştirmek gibi belirli hedefleri olan herhangi bir projeyi “başlatacağını veya geliştireceğini” belirtti. Bu adım, onaylanmış araçlardan oluşan bir katalog oluşturmayı ve geliştiricilerin bunları kullanmasını savunuyor.

Topluluk aynı zamanda diğer girişimlerin yanı sıra, kamuoyunu ve politika yapıcıları yapay zekanın birçok yönü hakkında bilgilendiren eğitim kaynakları oluşturmak veya yapay zekayı güvenli bir şekilde geliştirmenin yollarını vurgulayan girişimler ve etkinlikler başlatmak da dahil olmak üzere güvenlik ve şeffaflığa odaklanmayı planlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

....